BLOG

Hoe kun je besparen op een bruiloft?

Het plannen van je droombruiloft hoeft geen aanslag op je bankrekening te zijn. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je een prachtige ceremonie organiseren zonder concessies te doen aan stijl of betekenis. Laten we eens kijken naar enkele budgetvriendelijke ideeën om te besparen op een bruiloft in 2024.

Locatie met Karakter

In plaats van te kiezen voor een dure trouwlocatie, overweeg een sfeervolle buitenplaats, een park of zelfs de achtertuin van een vriend of familielid. Niet alleen voegt dit een persoonlijke touch toe, maar het kan ook duizenden euro’s besparen.

Tweedehands Trouwjurken en Kostuums

Waarom de hoofdprijs betalen voor een trouwjurk die je maar één dag draagt? Verken tweedehands winkels, online marktplaatsen of zelfs de kasten van vrienden en familie. Je zult versteld staan van de prachtige jurken die je voor een fractie van de prijs kunt vinden. Voor de bruidegom bieden verhuurbedrijven vaak stijlvolle opties tegen een redelijke prijs.

Opvallende Decoraties

Kies in plaats van kleine aankleding voor grote opvallende decoratiestukken. Ze vallen een pak meer op en brengen veel sfeer. Kies bijvoorbeeld voor onze enorme bloemenbogen of -muren. Ze zijn reeds te huren aan een prijs van €250 excl btw en kleden ineens de hele ruimte aan! Vind hier ons assortiment: https://florafence.be/#section-bloemenbogen

Vriendelijke Fotografie

Professionele fotografen kunnen duur zijn, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op kwaliteit. Overweeg het inschakelen van een getalenteerde vriend of een opkomende fotograaf in plaats van een doorgewinterde professional. Je kunt ook overwegen om een fotobooth op te zetten waar gasten leuke herinneringen kunnen vastleggen.

Minimalistisch Entertainment

Live bands en dure dj’s zijn geweldig, maar er zijn meer betaalbare alternatieven. Maak een playlist met je favoriete nummers, vraag vrienden met muzikaal talent om op te treden, of huur een getalenteerde student in. Hierdoor kan je niet alleen geld besparen voor de bruiloft , maar ook een unieke en intieme sfeer creëren.

Doordachte Uitnodigingen

Bespaar op de kosten van uitnodigingen door te kiezen voor e-vites of zelfgemaakte kaarten. Online tools bieden prachtige sjablonen waarmee je gepersonaliseerde uitnodigingen kunt maken zonder de drukkosten.

Slimme Planning

Kies voor een bruiloft op een doordeweekse dag of in het laagseizoen om te profiteren van lagere prijzen voor locaties en leveranciers. Een lunchreceptie is vaak goedkoper dan een avondfeest, en buffetten zijn meestal vriendelijker voor je portemonnee dan een sit-down diner. Een bruiloft zelf plannen? Zo bestaan er ook reeds handige app’s die je hierbij kunnen helpen: https://www.theperfectwedding.nl/artikelen/4853/wij-hebben-app

 

Het plannen van een bruiloft op budget vergt wat extra inspanning, maar het resultaat kan net zo magisch zijn als een duurdere variant. Het belangrijkste is om je te concentreren op wat echt belangrijk is: de viering van liefde met vrienden en familie. Onthoud dat de beste herinneringen niet altijd de duurste zijn. Hopelijk waren deze tips over ‘besparen op een bruiloft’ nuttig. Veel plezier met het plannen van je betaalbare droombruiloft!

 


Hoeveel kost een gemiddelde bruiloft in 2024?

Het huwelijk is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in ons leven, en het organiseren van de perfecte bruiloft kan een opwindende, zij het soms overweldigende taak zijn. Als je droomt van een sprookjesachtige bruiloft in 2024, ben je vast benieuwd naar de kosten die daarmee gemoeid zijn. Laten we een duik nemen in de wereld van moderne bruiloften en ontdekken wat een bruiloft kost.

Read more

Aankleding nodig voor uw trouwceremonie?

Of je nu gaat trouwen, afgestudeerd bent, je verjaardag gaat vieren of een babyborrel geeft: je feest verdient het om er mooi uit te zien! Decoratie en ideeën vind je natuurlijk op onze blog, maar hier willen we toch even een bijzondere decoratietrend uitlichten…de bloemenboog of bloemenmuur! Want, wie aan bloemen denkt, denkt toch automatisch aan een speciale gelegenheid? Ze zijn bovendien de ideale aankleding voor uw trouwceremonie.

Read more

Hebt u een vraag?

Neem contact op met ons!